free simple website templates

Igaz történetek

Mindenki gyermeke

Am. f. /Szinkr./ 1.31.39 h
A film igaz történeten alapul, és a 18 hónapos Jessica McClure esetét dolgozza fel, aki a Texas állambeli Odessa városában játék közben egy használaton kívüli kútba esett.
A szakemberek az ilyen mentéseket rutinfeladatnak tartják, de ebben az esetben különleges problémákkal kellett megküzdeniük.
Speciális mentők, tűzoltók és önkéntesek csapata dolgozott azért, hogy a keskeny járatba szorult gyerek életben maradjon.  
Több, mint 50 órán keresztül küzdöttek Jessicáért.

Sohasem ártok

Sohasem ártok

Am. f. /Szinkr./ 1.30.01 h
Jim Abrahams hollywoodi producer saját fia történetét dolgozza fel a filmben. A kétéves fiú epilepsziás rohamoktól szenvedett, amit semmiféle gyógyszerrel nem tudtak kezelni az orvosok. Végső megoldásként agyműtétet javasoltak... A szülők azonban rátaláltak a ketogén diétáról szóló könyvre, és a gyereket a Johns Hopkins Kórházba szállították, ahol elvégezték a kezelést. A diéta alatt a rohamok abbamaradtak, és a kisfiú fejlődése felgyorsult. Azóta teljesen egészséges.  

A lehetetlen

A lehetetlen

Am.-sp. f. /Szinkr./ 1.53.42 h
Egy spanyol család igaz története.
2004. decemberében Henry Bennett feleségével, a gyönyörű Mariával, és három fiukkal Thaiföldre utazik, hogy ott ünnepelje meg a karácsonyt.
Két nappal később hurrikán söpör végig a területen. Tíz méteres fekete vízfalat tol maga előtt, mely tombolva közelít a part felé, magával ragadva mindent és mindenkit. A szörnyű katasztrófában a család tagjai elszakadnak egymástól.
Ki éli túl a szörnyű pusztítást?

Feltétel nélkül

Feltétel nélkül

Am. f. /Felirat/ 1.32.39 h
Megtörtént esemény alapján.
Samantha egy utcai lövöldözés során elveszíti a férjét. Kilátástalannak látja az életét, ám egy váratlan esemény kapcsán újra találkozik gyermekkori barátjával, Joe-val. Ahogy egyre több időt töltenek együtt, és a Joe körül élő szegény gyermekekkel, akikkel a férfi foglalkozik, Samantha ráébred, hogy nem számítanak az életkörülmények...
Nem számít, milyen nehéz az életed, sohasem vagy egyedül.

Angyalok küldetésben I.

Angyalok küldetésben I.

Am. dok. film /Narr./ 24.03 p
Angyalok, akik kivezetnek a veszedelemből. 
Megtörtént események alapján.

Angyalok küldetésben II.

Angyalok küldetésben II.

Am. dok. film /Narr.l/ 26.45 p
Angyalok, akik segítenek a sebesülteken. 
Megtörtént események alapján.

Angyalok küldetésben III.

Angyalok küldetésben III.

Am. dok. film /Narr./ 26.10 p
Angyalok, akik erőt adnak a bajban...
Megtörtént események alapján.

Angyalok küldetésben IV.

Angyalok küldetésben IV.

Am. dok. film /Narr./ 27.36 p
Angyalok, akik megelőzik a családi tragédiát.
Megtörtént események alapján.

Beleszerettem egy keresztény lányba

Beleszerettem
egy keresztény lányba

Am. f. /Felirat/ 1.58.33 h
Megtörtént esemény alapján.
"Amikor Isten azt mondta, menj balra, én jobbra mentem. Nem akartam meghallani, mit mond nekem. Talán éppen ezért kellett átmennem mindezeken. Talán éppen ezért alakultak úgy a dolgok, ahogy. Bárcsak akkor is tudtam volna azt amit most." - mondja a film főszereplője.

A szív bajnokai

A szív bajnokai

Am. f. /Szinkr./ 2.03.14 h
Michael nem igazán tudja, mi az a család, és még kevésbé tudja, mi az a sport. A hajléktalan tizenéves a memphisi utcákat és lakótelepeket ismeri. A tehetős Leigh Anne-nek nem sok fogalma van a fiú világáról. Mégis: találkozásukkal Michael otthonra lel.
Ez az igaz történet nem csak annak krónikája, hogyan lett Michael az amerikai futball csillaga, de a szereteté és az önzetlenségé is.

Csodakrumpli

Csodakrumpli

Am. f. /Felirat/ 1.56.20 h
Angus Buchan skót származású farmer, aki családjával Dél-Afrikában telepedett le. Életét teljesen lekötötte a munka, de kezdeményezései sikertelenek voltak. Egészen addig, amíg 1979-ben át nem adta szívét az Úrnak. Ekkor egy csapásra minden megváltozott. Számtalan csoda kísérte az útját, evangelizációi pedig mind a mai napig tömegeket vonzanak. Életéről könyvet írt.

A dárda vége

A dárda vége

Am. f. /Szinkr./ 1.46.47 h 
1956-ban az ecuádori őserdőben öt fiatal misszionárius keresi fel az ott élő indiánokat. Kisrepülőről ajándékokat szórnak le, és úgy tűnik, az indiánok barátságosan fogadják a férfiakat. A kegyetlenségéről híres waodani törzs azonban néhány nap múlva meggyilkolja őket. Feleségeik elhatározzák, hogy életük kockáztatásával bár, de folytatják férjeik munkáját.

Én és te, mi, örökké

Én és te, mi, örökké

Am. f. /Felirat/ 1.41.05 h
Dave válása után gyógyulást keres fájdalmára. Egy válság-kezelési csoportba kezd járni, ahol megismerkedik Carlaval. Kapcsolatuk hamar barátsággá kovácsolódik, Dave azonban egyre inkább vágyik arra, hogy találkozzon élete első szerelmével, Mary-vel, akit 30 éve nem látott. Ezért New Yorkba utazik.
A film igaz történet alapján készült.

Életrevalók

Életrevalók

Am. f. /Szinkr./ 1.51.48 h
AZ ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja segítőnek a külvárosi gettóból jött Jott-ot, aki nemrég szabadult a börtönből, és legkevésbé sem alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

A hazavezető út

A hazavezető út

Am. f. /Felirat/ 1.30.03 h
Igaz történet alapján.
Csupán egy pillanat műve volt, hogy a kis Joe eltűnt. Apja, aki hajlamos nyakig temetkezni a munkájába, a keresés folyamán döbben rá, hogy több időt kellene töltenie a családjával. Minden erején azon van, hogy megtalálja a gyereket, mielőtt besötétedik. Közben imalánc indul a fiúért, mert a bajban az ember mindig Istenhez fordul.

Gyermekszív

Gyermekszív

Am. f. /Szinkr./ 1.27.57 h
A film két Los Angeles-i család tragikus, mégis felemelő története alapján készült.
Két anya gyermeket vár... Boldogok.
A vizsgálatok során azonban kiderül, hogy egyiküké szívbeteg, a másikuké pedig agyi rendellenességgel fog világra jönni.
A kérdés: érdemes-e kihordani egy halálra ítélt csecsemőt?

Tűzszekerek

Tűzszekerek

Am. f. /Szinkr./ 1.55.20 h
Két brit rövidtávfutó: Eric Liddell és Harold Abrahams igaz története, akik az 1924-es a párizsi olimpián versenyeztek. Eric – skót misszionárius; Harold – egy zsidó család fia. Amikor Eric megtudja, hogy az olimpián a 100 méteres síkfutás előfutama vasárnapra esik, megtagadja a részvételt...

Fogadom

Fogadom

Am. f. /Szinkr./ 1.39.39 h
Megtörtént esemény alapján.
Leo és Peach boldog házasságban él, ám egy nap autóbaleset éri őket, melynek következtében a fiatal nő elveszíti emlékeit. Férje kitartóan küzd, hogy újra egymásra találjanak, mindhiába.

A Jézus dosszié I. rész

A Jézus dosszié I. rész

Am. f. /Felirat/ 52.18 p
Igaz történet alapján.
Lee Strobel díjnyertes újságíró, és megveszekedett ateista. Felesége megtérése után arra használja fel oknyomozó képességeit és újságírói tapasztalatát, hogy kikezdje a keresztény hitet.

A Jézus dosszié II. rész

A Jézus dosszié II. rész

Az újságíró minden szakmai tudását és befolyását beveti, hogy bebizonyítsa, a feltámadás nem történt meg. Azonban talán Ő se gondolta, hogy elérkezik a pillanat, amikor elfogynak az érvei, és magának is fel kell tennie a kérdést: Isten valóban létezik?

Erőpróba

Erőpróba

Am. f. /Szinkr./ 2.05.18 h
Sean Porter egy Los Angeles-i javítóintézet fegyőre. Elkeseredéssel tölti el, hogy a fiatalok többsége szabadulása után újra a börtönben köt ki, vagy erőszakos halált hal az utcán. Munkatársával, Malcolm Moore-ral kétségbeesetten keresik a megoldást, míg végül az amerikai futball segítségével próbálnak önuralmat és felelősségtudatot nevelni a srácokba. A lehetetlennel határos vállalkozás hatalmas kihívás elé állítja a fiatalokat, de Porter vezetésével megtanulják az akaraterő, a kitartás és a kölcsönös tisztelet fontosságát.

Sully

Sully

Am. f. /Felirat./ 1.32.16 h
2009. január 15-én a US Airways 1549-es járata felszállás után 3 perccel egy csapat kanadai lúddal ütközött, aminek következtében mindkét hajtóműve leállt.
A fedélzeten 150 utas és öt főnyi személyzet tartózkodott.
A gép kapitánya, az 57 éves Chesley B. „Sully” Sullenberger egykori vadászpilóta volt.
Sully kapitány visszafordult a LaGuardiára, azonban a forduló után rájött, hogy nincs elég ideje, túl alacsonyan repül. Ekkor úgy döntött, hogy a Hudson folyón teszi le az Airbust. Ezzel a döntésével minden utas, és a teljes személyzet életét megmentette.

Race - A legendák ideje

Race - A legendák ideje

Fr.-ném.-kanad. f. /Szinkr./ 2.14.27 h
A fekete bőrű atléta, Jesse Owens hihetetlen története. Owens a világ legnagyobb atlétája szeretne lenni, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt bebizonyítsa. Az 1936-os berlini olimpián is az esélyesek közé sorolják, ám a sporteseményt áthatja a fasizmus szelleme. A rossz előjelek és a faji előítélet ellenére Owens mégis képes a győzelemre: négy világrekordot állít fel, és négy olimpiai aranyéremmel tér haza Amerikába.

Igaz megbocsátás

Igaz megbocsátás

Am. f. /Felirat/ 1.28.58 h
Igaz történet alapján.
2006-ban Nickel Mines településen egy fegyveres ámokfutó tüzet nyitott az amish vallási közösség iskolájában. Három kislány a helyszínen életét vesztette, két társuk a kórházban halt bele sérüléseibe. Az ámokfutó rajtuk kívül még öt másik gyermeket is megsebesített, majd végzett magával.
A világ értetlenül fogadta az Amish közösség reakcióját; miszerint megbocsátanak a lövöldözőnek. Egyikük, Ida Graber azonban mély válságba kerül, és nehéz küzdelmet folytat saját magával és hitével.

Egy csoda teremtése

Egy csoda teremtése

Am. f. /Szinkr./ 1.49.50 h
Dr. Alfred Blalock, a jó hírű sebész és munkatársa, Vivien Thomas, a szegény ácsból lett laborasszisztens sikeresen kutatja a "kék baba"-szindrómás újszülöttek szívátültetési módszereit. A korszak faji ellentétei miatt azonban nyilvános elismerést csak Dr. Blalock kap, ami egyre több feszültséget okoz kettejük között.

Az aranykezű sebész

Az aranykezű sebész

Am. f. /Szinkr./ 1.30.11 h
Ben Carson, az afroamerikai kisfiú arról álmodozik, hogy orvos lesz. Igazából semmi esélye sincs, hiszen csonka családban, szegényes környezetben, egy előítéletekkel teli világban nő fel. Édesanyja azonban minden erejével támogatja. Leginkább a hitében; hogy kitartásával bármit elérhet.

Az elveszett kislány

Az elveszett kislány

Kanad. film /Szinkr./1.27.05 h
Luznak boldog élete van, mígnem egy vidám összejövetel tragédiába torkollik. Tűz keletkezik a házban, és az emeleten alvó kislányát nem tudják megmenteni.
Az asszonyban felmerül a gyanú, hogy valaki szándékosan okozott tüzet, hogy elrabolhassa gyermekét.

Ments meg Uram!

Ments meg Uram!

Ang.-am. f. /Szinkr./ 2.02.37 h
Helen, a louisianai apáca levelet kap egy halálra ítélt bűnözőtől, aki hat esztendeje ül a siralomházban, két tinédzser megerőszakolása és meggyilkolása miatt. A nővér elhatározza, hogy segít a magát ártatlannak valló férfinak. Mindent elkövet, hogy megmentse lelkét, és kieszközölje számára a kegyelmet is. Az idő azonban vészesen fogy...

A mintadiák

A mintadiák

Am. f. /Szinkr./ 1.37.43 h
Egy Brad Cohen nevű fiatalember inspiráló, igaz története, aki Tourette-szindrómáját legyőzve tanár lesz.
A Hallmark filmdráma Cohen saját emlékiratán alapul, mely nemcsak együttérzést vált ki egy félreértett állapotról, hanem egyben tanulságos is.

A kismadár

A kismadár

Am.f. /Szinkr./ 1.24.42 h
Helen Kellert halmozottan hátrányos helyzete, és kezelhetetlensége miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól.
Már az intézeti elhelyezésen gondolkodnak, amikor belép az életükbe Anne Sullivan, a gyengén látó tanárnő, akiben megvan a beleérző képesség és a türelem ahhoz, hogy Helent visszahozza ebbe a világba.

Film

Film

Következő film...

Film

Film

Következő film...

Felhasználási feltételek      Adatvédelmi tájékoztató
© Copyright www.adonai.hu 2012-2019 Minden jog fenntartva
Honlap: Alfa webstudio